קנדידה ותזונה

אורח החיים המודרני עבור רבים מאיתנו הוא מרצון שאינו נגמר, המשפיע רבות על התזונה שלנו. אוכל מעובד, אוכל תעשייתי, המבוסס על קמח לבן הוא בעיקר התפריט שלנו. יחד עם הרגלי תזונה שלנו שאף הם מושפעים מאורח החיים, סדר יום עמוס מביא רבים מאיתנו לחטוף משהו לאכול, לרוב מדובר באוכל מוכן שאינו מזין, מתוקים, מאפים, שוקולד ועוד, ופחות בירקות ובפירות. כל אלה לא פעם גורמים לנו תחושת נפיחות וכבדות בבטן וסימפטומים אחרת קנדידה במערכת העיכול שלנו.
על מנת להבין כיצד התזונה משפיעה על התפתחות הקנדידה ,תחילה נבין במה בדיוק מדובר.

מהי קנדידה?

קנדידה מפלורת המעיים. חיידקי פלורת המעיים הם האחראים לספיגת הוויטמינים והמינרלים במעי הגס, ושמירה על איזון החיידקים במעי הגס ומניעה של חיידקים ווירוסים. במצב של חוסר איזון בגוף פטרייה זו נמצאת בכמות גדולה במעיים. מזונות העשירים בסוכרים ובפחמימות מסייעים לקנדידה לפעול במערכת העיכול. גידול של אוכלוסיית פטריית קנדידה מוביל לבעיות וזיהומים במערכת העיכול כגון גזים, שלשולים כרוניים, עצירות, מחלות אוטואימוניות וזיהומים פטרייתיים.

קנדידה – סימפטומים

בשל יכולת של הפטרייה לנדוד מהמעי הגס אל שאר המערכות בגוף. תסמינים של הקנדידה יכולים להופיע בכל המערכות בגוף ואף במערכת הדם.

התסמינים לקנדידה הם : הפרעות עיכול כגון צרבת, עצירות, גזים, ריח רע מהפה, גרד בפי הטבעת, יובש בפה ובגרון, נפיחות בבטן , תחושת עייפות, מחלות עור, תשוקה למתוק ולפחמימות, עצבנות, הפרעות בשינה, שינויים במצבי הרוח, ירידה בדחף המיני, דיכאון, כאבי ראש תכופים, כאבי מרפקים וסחרחורות. נשים יכולות לסבול מפרטיה בנרתיק, הפרשות, דלקות בדרכי השתן, מחזור לא סדיר או הפרעות אחרות במחזור, ותופעות קדם וסתיות הידוע בשם תסמונת קדם וסתית.

קנדידה ותזונה

טיפול טבעי בקנדידה כולל שילוב של טיפולים: נטילת צמחי מרפא שמטרתם לחסל את הקנדידה ופועלים כאנטי פטרייתים. תכשירי פרוביוטיקה טבעיים שמטרתם להביא לאיזון החיידקים במעי הגס בפרט ובמערכת העיכול בכלל.

חלק חשוב בטיפול הטבעי בקנדידה הוא תזונה מתאימה המסייעת לאיזון המערכת העיכול בגוף. תזונה הכוללת דגנים מלאים, פירות, ירקות, קטניות ומזון העשיר בסיבים.

יש להימנע מהמזונות הבאים:

מזונות המכילים קמח לבן.מסוכרים ומוצרים המכילים שמרים או שיוצרו בתהליכי התססה. מזונות המכילים חומרי טעם וצבע מלאכותיים וחומרים משמרים. מזון משומר כגון דגים משומרים, נקניקים ובשר משומר.מזונות המכילים מונוסודיום גלוטמט.משקאות תוססים ומתוקים, קפאין וסיגריות. מסוכרים ומוצרים המכילים שמרים או שיוצרו בתהליכי התססה.

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *